Μεσσήνη Pension


Η Μεσσήνη ήταν κόρη του Αργείου βασιλιά Τρίοπα και σύζυγος του Λάκωνα βασιλιά Πολυκάoνα. Αδέρφια της ήταν Αγήνορας, ο Ίασος και ο Πελασγός. Υπήρξε μυθική προδορική βασίλισσα στην Αρχαία Ελλάδα. Τον 10ο π.χ. αιώνα θεοποιήθηκε και λατρεύτηκε σαν θεά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Εκδόθηκαν νομίσματα με τη μορφή της και προς τιμήν της δόθηκε το όνομά της σε πόλεις στην Ελλάδα και την Ιταλία (Μεγάλη Ελλάδα).

Το διατηρητέο κτίσμα της οδού Σωφρόνη 7, στην περιοχή "Γιαλός" στο παλιό Ναύπλιο, έχει κατασκευαστεί πριν 180 περίπου χρόνια και υπήρξε κατοικία του Δημάρχου Ναυπλιέων και γιατρού Εμμανουήλ Σωφρόνη. Έχει θεμελιωθεί με λιθοδομή και πασσάλους εμπεπιγμένους στο αμμώδες υπέδαφος. Ο πάνω όροφος είναι κατασκευασμένος με ξυλοδεσιές, τσατμά και μπαγδατί, για να μην επιβαρύνεται με μεγάλα φορτία το όλον κτίσμα. Στην αρχική κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί και υλικά (ξυλεία, χάλυβας) από την Οδησσό.

Το κτίριο μετά την αποκατάσταση που έγινε πρόσφατα διασώθηκε χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και η μορφολογία του και παραδίδεται στους επισκέπτες και λάτρεις του Ναυπλίου για χρήση ως ΕΕΔΔ και σαν αυθεντική ανάμνηση της παλιάς εποχής.

Η pension “Μεσσήνη“ διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις για μια άνετη διαμονή στην πόλη του Ναυπλίου, οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Διαθέτει πέντε δωμάτια -δύο τρίκλινα, δύο δίκλινα και ένα μονόκλινο- όλα ανακαινισμένα το έτος 2016, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Επιλέγοντας ένα από τα πέντε δωμάτια της pension “Μεσσήνη“, θα ανταμειφθείτε από την εξαιρετική φιλοξενία μας και τις παροχές μας!

Σας περιμένουμε!